Céklás-almás krém

Receptek / 26. 10. 2021

A gyökérzöldségek, mint például a cékla, tipikus béta-karotinforrások, de emellett jelentős mennyiségű C- és K-vitamint, valamint más antioxidánsokat is tartalmaznak. Nemcsak az immunrendszert erősítik, hanem támogatják az emésztést és a pihentető alvást is (a kolinnak köszönhetően), ami hozzájárul a jó hangulathoz. Ez pedig mindig jól jön, nem igaz?

Céklás-almás krém

TARTALOM

Hozzávalók (8 adaghoz):

  • 300 g cékla
  • 100 g alma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál almaecet
  • 1 csipet só
  • 100 ml víz
  • 50 g feta sajt, kockára vágva
  • 1 evőkanál reszelt torma

Elkészítés:

  1. A céklát puhára főzzük vízben (kb. 1 óra), majd hagyjuk kihűlni és meghámozzuk.
  2. Az almát meghámozzuk, és finomra reszeljük a céklával együtt.
  3. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd alaposan összekeverjük.
  4. Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

Ha tetszik, oszd meg!

arrow-up