Sertéshúsos tasakok brokkolitöltelékkel és sárgarépapürével

Receptek / 8. 11. 2022
Sertéshúsos tasakok brokkolitöltelékkel és sárgarépapürével

Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj (2 adag)
  • 100 g brokkoli
  • 250 g sárgarépa
  • 50 g niva sajt
  • 1 tojás
  • só , bors (fehér)

Elkészítés

A sárgarépát enyhén megpirítjuk, felöntjük vízzel és hagyjuk párolódni. Ezután turmixoljuk össze egy kevés vajjal és ízlés szerint fűszerezve.

A karajt nagyobb szeletekre vágjuk. Enyhén kiklopfoljuk, sóval és fehér borssal fűszerezzük. A brokkolit törjük virágokra, és sós vízben főzzük puhára. Ezután pürésítsük, és keverjük bele a reszelt niva sajtot és a tojást. Ha szükséges, zsemlemorzsával sűrítse be. Osszuk el a tölteléket a hússzeleteken és tekerjük fel. A tasakokat kössük össze vagy rögzítsük fogpiszkálóval, majd serpenyőben minden oldalról pirítsuk meg, tegyük egy sütőformába, és 200 °C-on, lefedve süssük kb. egy órán át (a hús vastagságától függően).

facebook-icon