Hozzávalók:
- 500 g sertéskaraj (2 adag)
- 100 g brokkoli
- 250 g sárgarépa
- 50 g niva sajt
- 1 tojás
- só , bors (fehér)
Elkészítés
A sárgarépát enyhén megpirítjuk, felöntjük vízzel és hagyjuk párolódni. Ezután turmixoljuk össze egy kevés vajjal és ízlés szerint fűszerezve.
A karajt nagyobb szeletekre vágjuk. Enyhén kiklopfoljuk, sóval és fehér borssal fűszerezzük. A brokkolit törjük virágokra, és sós vízben főzzük puhára. Ezután pürésítsük, és keverjük bele a reszelt niva sajtot és a tojást. Ha szükséges, zsemlemorzsával sűrítse be. Osszuk el a tölteléket a hússzeleteken és tekerjük fel. A tasakokat kössük össze vagy rögzítsük fogpiszkálóval, majd serpenyőben minden oldalról pirítsuk meg, tegyük egy sütőformába, és 200 °C-on, lefedve süssük kb. egy órán át (a hús vastagságától függően).