A kosár üres
Kiüríteni a kosarat
Tovább a pénztárhoz

A karcsúság és a szépség italai

Receptek / 4. 12. 2018
A karcsúság és a szépség italai

Az általunk kiválasztott italok az immunrendszerednek kedveznek, amely jobban felkészül a vírusok, baktériumok támadásaira, és jobban megbirkózik az allergiákkal. Ezek az egészséges italok "megtisztítják" a szervezetet és a káros anyagoktól. A nyári szezon beköszöntéig próbáld ki például a sárgarépa-, petrezselyem- és zellerlevet, az uborka-, cékla- és sárgarépalevet pedig az allergiások és az epehólyagproblémákkal küzdők is fogyaszthatják. Régóta nem titok, hogy a friss gyümölcs- és zöldséglevek fiatalító elixírként hatnak a bőrre és a hajra egyaránt. Segítenek a ráncok kisimításában és a bőr minőségének javításában. Most olyan italokat mutatunk be, amelyek méregtelenítenek, energiát adnak, jótékonyan hatnak az egészségre, a bőrre és a mentális jólétre. Szóval indítsátok be a turmixgépeket!

1. Savanyútej bomba. Egy adag elkészítése: egy magas befőttesüvegben turmixolj össze 300 g írót, adj hozzá negyed csokor apróra vágott petrezselymet és metélőhagymát. Turmixoljuk jól össze, ízesítsük tengeri sóval és borssal, majd tegyük az üvegbe. Díszítsük petrezselyemmel és metélőhagymával. Energiatartalom: 460,5 kJ. Miért készítsük el az italt? A petrezselyem és a metélőhagyma gazdag C-vitaminban és ásványi anyagokban. Segítenek a szervezetnek megszabadulni a szennyeződésektől és visszanyerni az elveszett energiát. Emellett a C-vitamin erős antioxidáns, ezért kiváló fiatalító.

2. Paradicsomos-répás finomság. Egy adag elkészítése: turmixoljunk össze 125 ml paradicsom- és 125 ml répalevet. Vágj két uborkakarikát 100 g uborkából a pohár díszítésére. A maradék uborkát vágd fel, add a gyümölcsléhez és keverd össze az egészet egy rész kaporral. Ízesítsük borssal és Worcester-szósszal. Díszítsük a poharat az uborkával és a kaporral. Energiatartalom: 251,2 kJ. Miért készítsük el az italt? A paradicsom likopint tartalmaz, a sárgarépa pedig béta-karotint, amely védi a sejteket a veszélyes szabad gyökökkel szemben.

3. Az uborka és a kivi kettős ereje. Egy adag elkészítése: megmosunk 100 g salátauborkát, levágunk belőle 5 karikát, amelyeket meghámozunk és a díszítéshez felhasználunk még egy karikát. Vágd a maradék uborkát valamint 50 g hámozott kivit apró darabokra. Önts 200 ml almalevet, 1 evőkanál citromlevet egy magas pohárba. Add hozzá az uborkát és a kivit és turmixold össze. Energiatartalom: 544,3 kJ. Miért készítsük el az italt? Az uborka segít a fogyásban, remekül tisztítja a bőrt. A kivi és a citromlé egyaránt biztosítja a szükséges C-vitamint.

4. A mangós-répás álom. Egy adag elkészítése: vágj fel 125 g mangóhúst apró darabokra (a mangó lehet friss vagy konzerv). Óvatosan keverjük össze 100 ml ananászlével, 100 ml sárgarépalével, 20 g mézzel és 1 teáskanál lime-lével. Energiatartalom: 711,8 kJ. Miért készítsük el az italt? A mangó sok A-vitamint tartalmaz, ami jótékonyan hat a szemre és javítja az arcszínt. Ráadásul az íze is finom!

facebook-icon