Hozzávalók:
- 4 darab pontyfilé, egyenként 300 g
- 1 citrom leve
- 100 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- édespaprika
- egy kevés liszt
- egy kevés olaj
Elkészítés
A pontyfiléket meglocsoljuk citromlével, és kb. fél órára hűtőbe tesszük. Közben a fokhagymás vajhoz a puha vajat összekeverjük a frissen préselt fokhagymával, és jól megsózzuk, majd lefedve hűtőbe tesszük. A halfiléket egymástól 5 mm-re, kb. 7 mm mélyen bevagdossuk, bőségesen megsózzuk, és minden oldalát bedörzsöljük paprikával. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A halfiléket kevés liszttel beporozzuk, olajjal megkenjük, és 175 °C-os sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Tegyük át egy tányérra, kenjük meg a filét fokhagymás vajjal és tálaljuk burgonyasalátával, petrezselymes főtt burgonyával és zöldsalátával.